Smoothies maken

Sinds een aantal maanden organiseert het jongerenwerk Hillegom de zogenoemde doe je ding middag op de vrijdag middag in jongerencentrum Solution. Jongeren tussen de 9 en 14 jaar komen op deze middag creatief knutselen, een spelletje doen of lekker sporten met jongerenwerker Richard Grimbergen en zijn team. Op vrijdag 20 mei is er een speciale middag. Tijdens deze middag gaan we namelijk zelf smoothies maken! In het kader van een gezonde levensstijl worden deze drankjes steeds populairder onder de jeugd. Deze middag is tevens het startsein van het jongerenwerk om fruit onder de aandacht te brengen bij de jongeren. Voor diegene die niet weten wat een smoothie is: een smoothie is een niet-alcoholisch, koud drankje, meestal romig en met fruit. De ingrediënten zijn meestal ijs, vers fruit, en melkproducten (yoghurt, melk, room). Deze ingrediënten worden in een blender of een speciale smoothie maker gemixt tot een romige substantie. Soms wordt extra suiker of honing toegevoegd. Heerlijk voor in de zomer dus.

smoothiebar-huren-feest

Uiteraard heeft het jongerenwerk een aantal speciale smoothie makers staan zodat de jeugd zelf aan de slag kan om hun favoriete smoothie te maken of om eens een gekke smaak uit te proberen. Wel eens gehoord van een pindakaas smoothie of een groente smoothie? Alles kan tijdens deze middag uitgeprobeerd worden.

Solution is open van 13.30 tot 17.00 en de entree is gratis. Aanmelden is niet nodig. OJC Solution is gevestigd aan de Van den Endelaan 7 op sportpark de zanderij.