Ojc Solution

Solution wordt Nexus.

26-09-2020

Op 26 september was het zover, wethouder van Trigt opende het nieuwe multifunctionele centrum Nexus. Het jongerenwerk van Welzijnskwartier zal in het verbouwde pand een prominente rol innemen. Daarnaast zijn de zalen van Nexus te huur. Voor verhuur neem contact op met Welzijnskwartier.

Voor meer informatie over Jongerenwerk Hillegom, beheer, verhuur enz.. verwijzen wij u naar de website van de stichting Welzijnskwartier.

www.welzijnskwartier.nl


Gemeente weer eigenaar van jongerencentrum Solution

29-04-2019

Donderdag 25 april ondertekenden de gemeente Hillegom en stichting Qbusfonds de koopovereenkomst van het jongerencentrum Solution.

Hiermee is de gemeente weer eigenaar geworden van het gebouw. Tijdens de ondertekening bedankte wethouder Fred van Trigt de vrijwilligers van het bestuur van het Qbusfonds en het bestuur van Stichting Centrum Remina voor hun jarenlange inzet.

Een multifunctioneel centrum

Met het ondertekenen van de koopovereenkomst begint een nieuw hoofdstuk voor het jongerencentrum. Het wordt ontwikkeld tot een multifunctioneel centrum, waar ruimte is voor verbinding tussen sport, spel, onderwijs, techniek en muziek en dat verbinding faciliteert tussen diverse doelgroepen. Hiervoor gaat de gemeente een samenwerking aan met Welzijnskwartier.

Wethouder Fred van Trigt zei hier eerder al over: ‘Door nauw samen te werken met Welzijnskwartier willen we ervoor zorgen dat het een centrum wordt dat diverse doelgroepen faciliteert en aansluit bij de maatschappelijke behoefte. Het is bovendien belangrijk dat jongeren in Hillegom zich er thuis kunnen voelen. We gaan hen dan ook betrekken bij het opknappen van het gebouw. Ik kijk ernaar uit dat we straks een mooi centrum hebben dat voor veel mensen iets kan betekenen en voldoet aan de eisen van deze tijd.’

Bijna dertig jaar inzet

Beide stichtingen hebben zich bijna dertig jaar lang vrijwillig ingezet voor het jeugd- en jongerenwerk in jongerencentrum Solution. Stichting Qbusfonds en de gemeente lieten het jongerencentrum in 1990 bouwen en de stichting werd eigenaar. Stichting Centrum Remina was sinds 1991 de huurder van het jongerencentrum en organiseerde activiteiten ‘voor en door jongeren’. De gemeente Hillegom heeft veel waardering voor hun inzet en hoopt dat ook het multifunctioneel centrum in de toekomst mag rekenen op veel (jeugdige) vrijwilligers.